Koldioxid (CO2) fyller många viktiga funktioner för växter, örter, blommor och frukter samt är en essentiell del av deras fotosyntes. Eftersom koldioxid bidrar till snabbare och inte minst starkare tillväxt uppnås betydande fördelar genom att addera extra koldioxid till exempelvis frukter och grönsaker.
Den naturliga nivån CO2 i vår omgivning ligger på cirka 350 ppm. Om nivån CO2 höjs till 700-900 ppm i en mindre växtodling, eller till 1.000-1.200 ppm i en större fruktodling, upplevs en betydligt större avkastning på kortare tid.
Det finns två tillvägagångssätt som används för att dosera koldioxid. Det första alternativet är att släppa ut koldioxiden via sipprar eller perforerade slangar. På så sätt faller koldioxiden över växterna och absorberas genom bladen. Det andra alternativet är att tillsätta koldioxid i din bevattning, vilket samtidigt gör att du kan minska din konsumtion av syror för att kontrollera pH-värdet i bevattningen.
Vi hjälper dig att tillföra rätt mängd CO2 för just din växtodling.
Behöver du råd kring vilken gas som är mest lämpad för din verksamhet och dina behov?
Hos Strandmöllen får du ärlig rådgivning som utgår ifrån just dina förutsättningar. Vi erbjuder lämpliga och kostnadseffektiva lösningar med kunden i fokus.