Visste du att du kan förlänga matens hållbarhet och försäljningstid genom att minimera din konsumtion av kemiska konserveringsmedel? Det enda som krävs är att du packar maten i en modifierad atmosfär (MA).
Den modifierade atmosfären består av en eller flera gaser som hämmar tillväxten av aeroba och anaeroba mikroorganismer samt bakterier. Genom att använda gas säkerställer du på så sätt att dina livsmedel behåller ett aptitretande utseende och en frisk smak hela försäljningsperioden. Vilka gaser behövs för just dina livsmedel?
Koldioxid och nitrogen är de vanligaste gaserna som används för att skapa en gynnsam miljö för dina livsmedel, antingen tillsammans eller var för sig.
Alla livsmedel är unika, kontakta våra säljare för att hitta en lösning som skapar bästa möjliga förutsättningar för just dina livsmedel!
Ofta krävs en kombination av två eller flera gaser för att skapa de mest optimala förhållandena för dina livsmedel och dess hållbarhet.
Blandningen beror bland annat på livsmedlets vatteninnehåll, pH-värde och syrekänslighet.
Kontakta oss och få mer infomation.
Behöver du råd kring vilken gas som är mest lämpad för din verksamhet och dina behov?
Hos Strandmöllen får du ärlig rådgivning som utgår ifrån just dina förutsättningar. Vi erbjuder lämpliga och kostnadseffektiva lösningar med kunden i fokus.